Opleidingen Pain-in-Motion 2015

Schouderpijn, een complex fenomeen : nieuwe inzichten in de evaluatie en behandeling van schouderpijn patiënten

Genk – 25 & 26 juni 2014 – 9-17u

Docenten : Prof. dr. Filip Struyf (UA) en Prof. dr. Mira Meeus (UGent-UA)

Chronische pijn, centrale sensitisatie en de rol van educatie: breinschool ter vervanging van rugschool?

Mechelen – 10 & 11 december 2015 – 9-17u

Docenten : Prof. dr. Jo Nijs, Prof. dr. Mira Meeus & dra. Margot De Kooning.

Osteoartrose: Balancing biomechanics with pain neuroscience.

Mechelen – voorjaar 2016 (meer info volgt)

Docenten : Prof. dr. Jo Nijs (VUB),  Prof. dr. Mira Meeus (UGent-UA) en dr. Isabel Baert (UA).

Docenten Pain in Motion

Jo Nijs onderzoekt en doceert aan de Vrije Universiteit Brussel over de wisselwerking tussen pijn en lichaamsbeweging  en de rol van het centraal zenuwstelsel bij (het onderhoudenvan) pijn. Hij is bezieler van de internationaal gerespecteerde onderzoeksgroep Pain in Motion. Hij werkt tevens als kinesitherapeut/manueel therapeut in het UZ Brussel met chronische pijn. Hij is tevens auteur van het boek ‘Pijneducatie’.

Prof. dr. Jo NijsPain in Motion

Mira Meeus is hoofddocent Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Universiteit Gent en de Universiteit Antwerpen. Zij maakt deel uit van de onderzoeksgroep “Pain in Motion”, die wetenschappelijk onderzoek uitvoert naar (revalidatie van) chronische pijn en chronische vermoeidheid en spitst zich voornamelijk toe op endogene pijninhibitie bij patiënten met chronische pijn.

Prof. dr Mira MeeusPain in Motion

Filip Struyf is docent Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie van de Universiteit Antwerpen. Zijn onderzoeksexpertise ligt op het gebied van het klinisch onderzoek en revalidatie van diverse schouderklachten. Hij is lid van de onderzoeksgroep “Pain in Motion”, bestuurslid en mede-oprichter van het Schoudernetwerk Zeeland (NL), bestuurslid van de Vlaamse Vereniging Sportgeneeskunde en hoofdredacteur van het Vlaams/Nederlandse tijdschrift Sport en Geneeskunde.

Prof. dr. Filip StruyfPain in Motion

Isabel Baert  is manueel therapeute, werkzaam als post-doctoraal onderzoeker in de opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie van de Universiteit Antwerpen. Zij maakt deel uit van de internationale onderzoeksgroep “Pain in Motion” en haar onderzoeksexpertise ligt met name op de functionele evaluatie van patiënten met osteoartrose vóór en na het plaatsen van een totale gewrichtsprothese en op de rol van een veranderde centrale pijnverwerking.

dr. Isabel BaertPain in Motion

Dra. Margot De Kooning is doctoraatsonderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Antwerpen en maakt deel uit van de Pain in Motion onderzoeksgroep. Ze is geïnteresseerd in de rol van centrale pijnverwerkingsmechanismen en hun interactie in chronische pijn met een focus op chronische whiplash klachten. Naast haar werk in onderzoek heeft ze ook ervaring met de kinesitherapeutische behandeling van chronische pijn en dit in verschillende medische settings.

dra. Margot De KooningPain in Motion