Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Running Related Injuries : rehab & prevention – RunningSmart

26 april 2019 - 09:00 - 17:00

  • Dit evenement is voorbij.

Running Related Injuries : rehab & prevention

Docenten : Robbie Billen & Stijn De Mot (RunningSmart)

Inhoud :

Running is booming. Steeds meer mensen starten met lopen en lopen op recreatieve basis. Helaas zien we ook een grote incidentie van loopgerelateerde blessures. Deze bijscholing is een evidence based-opleiding die u dieper inzicht geeft en praktische vaardigheden aanleert in het onderzoek en behandeling van sporters met loopgerelateerde (overbelastings)letsels.

In eerste deel worden de intrinsieke en extrinsieke risicofactoren geanalyseerd. Een grondige kennis van deze elementen zorgt ervoor dat u loopgerelateerde letsels beter begrijpt, doelgericht kan onderzoeken en efficiënter kan behandelen en opvolgen. Deze elementen zullen gestaafd worden met recent onderzoek zodat u in staat bent via een doorgedreven klinisch redeneerproces een gepaste behandeling uit te voeren.

In het tweede deel wordt er dieper ingegaan op specifieke pathologie die voorkomt bij lopers. Via een vernieuwend model worden er tal van behandelingsstrategieën aangereikt die ervoor zorgen dat u een loper zo efficiënt mogelijk kan behandelen. Zowel taping, myofasciale release technieken, manuele therapie, specifieke oefentherapie, running retraining, load management als inzicht in aanpassing trainingschema’s komen uitvoerig aan bod.

Leerdoelen :

-Inzicht in risicofactoren van loopgerelateerde letsels en in staat zijn deze te herkennen bij patiënten.
-Het belang van blessurepreventie begrijpen en weten welke rol u als kinesitherapeut hierin kan spelen
-Efficiënt uitvoeren van anamnese en klinisch onderzoek bij een gekwetste loper of in kader van blessurepreventie
-Notie van de meest voorkomende loopgerelateerde blessures en hun ontstaansmechanismen
-Kennis van mogelijkheden en beperkingen van blessurepreventieve maatregelen
-Praktische kennis van diverse skills in de behandeling van gekwetste lopers, zowel op korte als op langere termijn
-Opmaken van een aangepaste oefenprogramma voor de gekwetste loper met inzicht hoe dit pijn, pathologie en prestatie kan beïnvloeden.
-In staat zijn op een efficiënte manier de meest voorkomende loopgerelateerde letsels te behandelen en recidief te voorkomen.
-Inzicht in het aanpassen van een loopschema voor de beginnende en de gevorderde loper.

Datum : vrijdag 26 april 19, van 9-17u

Doelgroep van de cursus : Fysiotherapeuten, sportfysiotherapeuten, manueel therapeuten, sportartsen, podotherapeuten.

Prijs : 230€ (excl. BTW). Opleiding is voor Nederlandse deelnemers vrijgesteld van btw (CRKBO geregistreerde instelling).

Inbegrepen : Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Accreditatie : KNGF: Accreditatie is verleend voor 7 punten voor het deelregister Algemeen fysiotherapeut en Sportfysiotherapeut. 7 punten voor register Keurmerk.

Robbie Billen is master in de Motorische Revalidatie en Fysiotherapie en Manueel Therapeut en heeft reeds een jarenlange ervaring in de behandeling van loopgerelateerde letsels en in de begeleiding van lopers. Hij is jaren actief geweest als looptechnisch trainer bij de Vlaamse Triatlon- en Duatlonfederatie en als clubtrainer bij Daring Club Leuven Atletiek. Momenteel begeleidt hij zowel recreatieve als competitieve sporters uit de atletiek & triatlon. Hij heeft zijn eigen kinesitherapiepraktijk te Bertem. Daarnaast is hij ook actief binnen RunningSmart.be

Stijn De Mot is master in de Motorische Revalidatie en Fysiotherapîe en behaalde daarna ook zijn diploma Manuele Therapie aan de KU Leuven. Hij werkt al 15 jaar als zelfstandig kinesitherapeut en deed ook ervaring op als wetenschappelijk medewerker aan de KU Leuven (Topsport ABC). Sinds 2002 runt hij in Lennik de groepspraktijk ExTraFit, waar hij zich specialiseert in manuele therapie en tevens in de revalidatie en preventie van sportletsels. Stijn is medezaakvoerder bij RunningSmart.be.

 

Gegevens

  • 26 april, 2019
  • 9:00u - 17:00u
  • €230 excl. btw

Locatie

Wie zijn aanwezig

5 personen hebben zich aangemeld voor Running Related Injuries : rehab & prevention – RunningSmart

  • Ruud Verdonschot
  • Ruud Schreur
  • Carmen Bartman
  • Remco Claessens
  • Joep van der Aa
No Events1