Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Functional Training: Key in rehab – Feike Welter

7 juni 2019 - 08:30 - 16:30

VOLZET
Cursus afgelopen
 • Dit evenement is voorbij.

Functional Training: Key in rehab

Docent : Feike Welter

Inhoud van de cursus :

Het doel van deze cursus is om de kennis en kunde van de fysiotherapeut te vergroten op het gebied van functioneel trainen. Deze kan worden ingezet tijdens de screening/intake en revalidatie van de actieve cliënt. Functionele oefeningen, gebruikt in een sportprogramma als Crossfit, HIIT (high intensity training), intervaltraining, HSRT (high speed resistance training), kunnen hun nut bewijzen om een patiënt sport specifiek te helpen herstellen. Deze vormen van sport worden ECP (extreme conditioning programming) genoemd. Tijdens deze cursus zal de therapeut daar kennis mee maken en de theoretische achtergrond en praktische toepassing binnen de praktijk er van leren.
In het praktische gedeelte ligt er veel nadruk op het screenen van zwakke schakels en hoe deze te corrigeren. Hierbij worden specifieke functionele trainingsvormen overlopen en krachttrainingsoefeningen aangeleerd die toepasbaar zijn voor elke atleet/patiënt. Zo krijgen de deelnemers een hoop nieuwe inzichten om sporters sportspecifiek te helpen revalideren. De dag wordt afgesloten met een “doe-sessie”.

Leerdoelen :

– Duidelijke omschrijving en afbakening van functioneel trainen binnen de fysiotherapie.
– Inzicht geven in het nut en belang van deze manier van revalideren bij actieve patiënten en de wetenschappelijke onderbouwing.
– Analyse en screening van patiënten tijdens basisbewegingen, inzicht verschaffen in hoe zwakke schakels eruit gehaald kunnen worden en hoe deze te corrigeren
– De toepasbaarheid van functionele training in sportprogramma’s als Crossfit verduidelijken en onderbouwen (filosofie, concept, waar het op gegrond is).
– Kennis verschaffen over blessures die deze programma’s in de hand kunnen werken
– Toepassing en implementatie van functionele oefeningen in de revalidatie van de individuele cliënt.
– Aanleren van (specifieke) krachttraining om zo een behandelplan voor de cliënt te kunnen opstellen en uitleggen/aanleren.

Datum :  vrijdag 7 juni ’19  van 8.30-16.30

Doelgroep van de cursus : Algemeen en sportfysiotherapeuten met interesse in het gebruik van de principes en oefeningen van functional training programma’s zoals ECP’s in hun diagnostiek en behandeling.

Prijs : 240€

Inbegrepen : Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Accreditatie : KNGF (CKR) 7 punten (algemeen), Keurmerk 7 punten

Feike Welter behaalde in 2014 haar Master in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen aan de UGent. Ze specialiseerde zich in Musculoskeletale-en Sportkinesitherapie. Nadien behaalde ze een postgraduaat in Manuele Therapie (2015, UGent) en werkte in het sportmedisch centrum Peaklevel (Brugge) en als kine voor de Balletcompagnie van Vlaanderen. Recent bracht ze 1.5 jaar door in de USA (Colorado) waar ze zich verder verdiepte in het Crossfit-concept . Na het behalen van haar Level 1 Crossfit certificaat, coachte ze in een Crossfit-gym en werkte als personal trainer om atleten met sportspecifieke klachten te revalideren. Ze gaf ook krachttraining aan professionele triatleten en jongeren. Terug in België, wil ze kinesitherapie in de privépraktijk blijven combineren met haar liefde voor de Crossfit en is ze momenteel als kine & coach verbonden aan Crossfit Hasselt.

 

Gegevens

 • 7 juni, 2019
 • 8:30u - 16:30u
 • €240 excl. btw

Locatie

Wie zijn aanwezig

6 personen hebben zich aangemeld voor Functional Training: Key in rehab – Feike Welter

 • Evelien Bijl
 • Richard Coppoolse
 • Babette Steblik-Lausberg
 • Cédric Van der Planken
 • Lisa Ceulemans
 • Debbie Stokmans
 • Temporomandibular Disorders - Tzvika Greenbaum

  11 september - 12 september

  Eindhoven – Van der Valk

  Temporomandibular Disorders (TMD) refer to several highly common clinical disorders that involve the masticatory muscles, the temporomandibular joint (TMJ) and the adjacent structures. TMD is one of t