Leuven-Novotel

Vuurkruisenlaan 4 – Leuven

VOLZET – Wachtlijst:

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Shoulder-hip (mal)adaptations in sports

Manu Wemel

19 februari 18 – 19-22u 

Shoulder-hip (mal)adaptations in sports – an empirical and practical view
logo praktijk

VOLZET!!!!

Docent : Manu Wemel

Inhoud : 

De laatste jaren zijn er aantal diagnoses die meer en meer gesteld worden, zeker bij sporters. Voorbeelden hiervan zijn ‘Nervus Suprascapularis Entrapment’ en ‘Femoro-Acetabular Impingment’.
Zijn deze pathologieën een mode-fenomeen, oude wijn in nieuwe zakken of kan men echt spreken van “nieuwe diagnoses”? Zijn dit aangeboren problemen of zijn ze een gevolg van het sporten zelf? Hoe behandelen we deze pathologieën nu best en wat is de prognose voor een sporter op niveau?
In deze sessie wordt op deze en andere vragen, met logisch verstand, klinisch redeneren, empirie, praktische kennis en toch ook oog voor de wetenschap, getracht een antwoord te geven.

Leerdoelen :

– Optimalisatie van het klinisch onderzoek ifv deze ‘nieuwe diagnoses’
– Differentieel diagnostiek ten opzichte van gekende pathologiën
– Laatste ontwikkelingen op gebied van pathogenese, diagnostiek en behandeling nervus subscapularis entrapment en femoro-acetabular impingement.
– Inzicht verwerven adjuvante therapie
– Opbouw van een behandelplan gebaseerd op basis van vorige aspecten
– Praktisch inoefenen van behandeltechnieken en oefentherapie

Datum : maandag 19 februari 2018 – 19-22u

Doelgroep van de cursus : masterstudenten kinesitherapie, pas afgestudeerden kinesitherapie (minder dan 1 jaar werkervaring)

Prijs : 30€

Inbegrepen : Syllabus, frisdrank

Manu Wemel is Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie en staat mee aan de leiding van het sportrevalidatiecentrum Callewaert-Wemel in Waregem. Hij komt dagdagelijks in contact met sport en topsport en kent als geen ander deze specifieke pathologieën. Hij kan door zijn praktische ervaring een duidelijk beeld scheppen van deze vrij recente ontwikkelingen binnen de sportkinesitherapie en praktische tools, tips en tricks meegeven voor de praktijk.